חזרה בתשובה-דרך ארץ

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 15/07/18 21:27 ג באב התשעח

שאלה

שלום

שמי רחמים ואני חוזר בתשובה, אני מוצא עצמי מגיע למצבים של כעס בעבודה

מסיבות כאלה ואחרות ואני מנסה להבליג על מה שאפשר ולפתור בשיחה את מה שניתן.

ישנם מצבים שלא ניתן לפתור אותם בשיחה וזה קורה רק עם אישה אחת בעבודה

השאלה היא האם אני צריך לראות את זה כחלק מכפרת עוונות ופשוט לעבוד על המידות שלי ולספוג את זה?

או שגם יהודי שומר תורה ומצוות צריך להיות נוקשה וקשוח מול אישה שקרובה לגיל 50 לדעתי...

יש בה לא מעט פעמים כוונות לזלזל ולהשפיל ולכן השאלה היא מה לעשות במצב שכזה?

מה גם יש דעה שבגלל החזרה התשובה עכשיו אני שונא נשים או דתיים שונאים נשים, כמובן שלא קיבלתי את זה כי זה שמועה אך מהכרותי עם האדם זה לא יפתיע אותי, כך שאני עכשיו נתון בדילמה איך להגיב מבלי לחלל שם שמיים בעיקר בגלל החלק האחרון ואיך לא לפגוע בשמי.

מה עושים?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ישר כחך על התחזקותך בהזותך היהודית! המשך כך.

מידת הכעס היא מהמידות הרעות ביותר, כפי שחז"ל לימדו אותנו "כל הכועס כאילו עובד עבודה זרה".

לכן, בד"כ יש לעבוד על עצמנו, ולא להגיע למצבי כעס כלל. ובספרי המוסר אף אמרו שגם בחינוך ילדים שצריך להראות כעס, יש לעשות זאת רק כלפי חוץ ולא באמת להתכוון לכעוס.

בנוסף, דרכה של התורה היא "דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותה שלום", בכעס ובמלחמה לא ניתן להציג את יופיה של היהדות. אדרבה! דווקא שתחזיר חיוך ואמירת שלום לאלו שמבקשים להכעיסך - הם יבחינו כיצד תורת ישראל פועלת להיטיב עם האדם.

ברכה והצלחה

יוגב כהן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן