חזרה באוחילה לאל

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/09/18 08:41 ט בתשרי התשעט

שאלה

בחזרת השץ בימים נוראים הציבור שר את אוחילה לאל (זהו אחד הקטעים שהציבור מתחבר אליו הכי הרבה)

הבעיה היא שיש בניגון חזרה על המשפט השלם של לאדם מערכי.... וממילא חזרה על שם ה.

ניסינו ל"חנך" את הציבור לא לחזור על המשפט או לומר לפחות בפעם השנייה ה' ולא שם אדנות וזה לא עובד ועדיין יש לא מעט שטועים.

האם לא לאפשר לשיר את הקטע אלא החזן פשוט יגיד אותו ? (למרות "עוגמת הנפש" שתגרם לציבור)

תשובה

לשואל היקר שלום,

אם אנחנו מתכוונים לאותה מנגינה, הרי שחוזרים על כל הפסוק: "לאדם מערכי לב ומה' מענה לשון", ואין בעיה לומר את שם השם שהרי זה פסוק שלם (משלי טז,א).

אין בעיה לומר פסוק שלם עם שם השם. שהרי כך נכתב.

במידה ומדובר בחזרה חלקית, אין לומר שם השם, והעצה בזה שיאמרו לקהל לפני החג, וכן שהחזן יאמר בקול 'השם' ולא שם אדנות. והמתעקש לטעות, אין חטא בידכם.