חזן בתפילה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 22/05/18 00:28 ח בסיון התשעח

שאלה

מתי שהחזן מתפלל בתפילה בקול רם כמו פסוקי דזמרה והקורבנות צריך לקרוא איתו בלחש או שאפשר לשתוק ורק לעקוב אחריו בעיניים? ואם אפשר לשתוק ורק לעקוב בעיניים איפה נגיד צריך כן לקרוא ביחד איתו?

תשובה

לשואל שלום,

בעבר, כשלא היו סידורים מצויים, היו כל הקהל שותקים ושליח הציבור קורא בקול וכולם שומעים ויוצאים ידי חובה.

כיום, כיוון שכולם יודעים לקרוא, ויש סידור ביד כל אחד, צריך לקרוא איתו בלחש. מה גם שלא תמיד החזן מכווין בכל חלק בתפילה להוציא ידי חובה את השומעים. וכן צריך שהחזן יהיה ראוי ויעמוד בקריטריונים של חזן המוציא ידי חובה.

ואמנם אם יש צורך מסויים בכך, ילך אותו אדם לחזן לומר לו שיכווין להוציא אותו ידי חובה גם בחלקים הללו, ישב האדם ליד החזן בשקט ויצא ידי חובה מדין 'שומע כעונה'.

לילה טוב