חזן אחרי נפילה בחטא הברית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 17/05/20 15:36 כג באייר התשפ

שאלה

לכבוד הרב קשה לי בפגם הברית

אם פגמתי בברית מותר לי לעלות חזן באותו יום?

איזה שיטה אפשר כדי להיגמל פגמתי לצערי מאות פעמים

תשובה

לשואל שלום,

מותר לעלות חזן אחרי שפגמת. יחד עם זאת, החזן הוא שליח ציבור ועליך להשתדל להיות במחשבות נקיות בזמן התפילה.

לגבי גמילה - אני מציע לפעול בשני מישורים:

א. לייצר לעצמך מסגרת של זמנים והגבלות כדי לא להגיע למצב של ניסיון. דבר ראשון: סינון על המכשיר. להתקין סינון של חברת רימון או נטספארק, בכסף.

איך מדברים עם ההורים על זה? ראה במאמר שפירסמתי:

https://drive.google.com/open?id=1STwkSrw4DzWm966CWhBr6vJrYCv68cTX

בהמשך, לבדוק מתי הניסיון הכי קשה ושם לייצר מגבלה. לדוגמא לא ללכת לישון מאוחר, לא להיכנס למיטה עם טלפון, וכדומה.

ב. להתמקד בעשייה חיובית ובמילוי הזמן הפנוי בדברים שמוסיפים טוב ואור בעולם.

התנדבויות, לימוד, עזרה בלימודים לילדי יסודי, ועוד.

לסיום, זכיתי להיות בצוות ההקמה של מיזם אדיר שנקרא 'חזקים ברשת' - מענה אנונימי בהתמודדויות ברשת. חפש בגוגל והצטרף אלינו.

בהצלחה!