חוק לישראל ועוד

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 08/12/19 22:58 י בכסלו התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב. יש לי כמה שאלות:

1) האם גבר חרדי צריך לקרוא רק "מספר חוק לישראל" כל יום או אפשר לקרוא אותם דברים מספרים אחרים. למשל אם כתוב בפרשת השבוע משנה בנושא מסוים. אני קורא משניות אבל בנושא אחר. זאת אומרת אני קורא זהר בנפרד מספר אחר, פרשת השבוע בספר נפרד... וכו... האם חובה לקרוא בספר חוק לישראל ? או אפשר לקרוא בפשט רמז דרש סוד מספרים אחרים בנושאים אחרים כל יום? מה כבוד הרב אומר?

2) האם מותר לשמוע דברי תורה בבית הכסא שמצחצחים שיניים (האסלה מכוסה)?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

1) אם אתה לומד על פי סדר של ספר חוק לישראל, יש עניין כן ללמוד על פי מה שסודר בספר חוק לישראל, משום שהוא הוכן על פי סדר לימודו של האר"י ז"ל, בכל אופן אין סדר הלימוד חובה .

2) אסור, משום שאסור אפי' להרהר בדברי תורה בשירותים.

ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן