חופה ונישואין

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/05/19 11:34 ל בניסן התשעט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב השאלה שלי היא: האם אישה יכולה לחתן זוג והאם לפי היהודית זה אומר שהם נשואים

תודה רבה ושבת שלום

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

1.

א. חכמים, כבר לפני אלפי שנים, אסרו על מי שאינו מבין היטב את הלכות גירושין - לחתן זוג.

ב. כדי לערוך חופה וקידושין צריך רשות מהרבנים הראשיים . בגלות, לפני קום המדינה, היה תפקיד זה רק לרב העיר.

ג. אסור לפי ההלכה לערוך נישואין אם הם לא נרשמו כחוק. היום במדינת ישראל הרישום מתבצע ברבנויות המקומיות ובעזרת משרד הפנים.

בעבר, לפני קום המדינה, היה בכל קהילה - פנקס קהילה שבא נרשמו לידות פטירות וחתונות של בני הקהילה. לשמחתנו רבים מהם שרדו.

מכל העולה לעיל ברור שאשה אינה יכולה לחתן זוג (בנוסף לבעיות נוספות).

2. האם הם נחשבים לנשואים -

הם לא יוכרו רשמית כנשואים , אבל אם הם יפרדו, הם יצטרכו להתגרש בגט , לפי ההלכה, בבית הדין הרבנים ועד אז היא תחשב לאשת איש והוא יחשב לנשוי. הסיבה לכך היא שאנו מתייחסים אליהם כמי שהתחתנו שלא כהלכה, והתכוונו לחיות כזוג נשוי ולכן החופה אינה חופה אבל הם הקשר בינהם מחייב.

בברכה

דוד לוי 098987548

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן