חול המועד תשפא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/09/20 16:25 כד באלול התשפ

שאלה

שלום וברכה

השנה, לצערי, בגלל הסגר לא אוכל להפגש עם משפחתי- ילדי הנשואים, נכדי וכו. לא נוכל לטייל מחוץ לבית

מצב הרוח שלי לא במיטבו ואני אוהבת לעסוק בעבודות כמו סריגה, ציור, וכדומה.

זה תחביב ולא עיסוק לפרנסה.

מה מותר ומה אסור לעשות בחול המועד השנה?

תודה ושנה טובה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

העיסוק שלך שייך לריפוי ולהרגעת הנפש. מה שיעניק לך כוח ושמחת חיים, מותר לך בחול המועד.

ציטוט מתוך מאמר של הרב . פרניץ הלכות חול המועד:

"אדם - יכול לעסוק בציור וכדו' ולעשות שאר מלאכות האסורות במועד בשביל ריפוי בעיסוק - להרגיע את עצמו, כפי שהתירו מלאכה לצורך רפואה, ונראה שישוב הדעת והשקטת העצבים לא פחותה מרפואה זאת בכדי להשרות רוגע, שלווה ושמחה בחג (שו"ת התעוררות תשובה ד, מח)".

http://noamzvia.co.il.networkprotected.com/a/%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA_%D7%97%D7%95%D7%9C_%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A2%D7%93-158.aspx