חולה שאין בו סכנה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/06/18 23:53 ג בתמוז התשעח

שאלה

שלום וברכה,

תודה לרב יהודה הלוי עמיחי על תשובתו הקודמת

שאלה נוספת:

חולה שאין בו סכנה - לדעת הרשב"א - מותר לבצע כל איסורי חכמים עבורו (וביום טוב נוהגים לכתחילה כמו הרשב"א ולא כמו הר"ן). לפי זה, האם מותר ביום טוב לכבות נורה\ להדליק נורת לד (שאיסורים אלו מדרבנן) במידה והאור מפריע לו, לכתחילה?

תודה מראש,

אלדד

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אפשר אם אין דרך אחרת, ומכיוון שאפשר להסתיר את האור אין לכבות. וכמו כן דעת החזו"א היא שיש להחמיר בדברים אלו שיש בהם איסור תורה וא"כ אין להקל במהירות אלא כשאין ברירה אחרת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ