חוטי ציצית גניזה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/06/18 22:12 יג בתמוז התשעח

שאלה

האם צריך לגנוז ציצית? הכוונה לחוטים שנקרעו.

אפשר לשים בפח?

תודה כבוד הרב

תשובה

לשואלת שלום צהריים טובים,

השו"ע פוסק: "חוטי ציצית שנפסקו יכול לזורקן לאשפה מפני שהיא מצוה שאין בגופה קדושה" וזה עיקר הדין. ונהגו לעטוף בשקית ולהשליך משום כבוד.

אך, הרמ"א כתב "אין לזורקן במקום מגונה רק שאין צריכים גניזה, ויש מדקדקין לגונזן והמחמיר ומדקדק במצות תבוא עליו ברכה".

הסיבה להחמיר אינה משום שיש איזו קדושה בגופם, אלא שזה אינו דרך ארץ.

*למעשה: מעיקר הדין אפשר לעטוף בשקית אטומה ולהניח בפח, אך כיום יש גניזה בכל מקום בקלות ולכן המחמיר לגנוז תבוא עליו ברכה.*

המשך יום נעים.