חוזרת בתשובה לא בתולה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/09/20 16:39 ז בתשרי התשפא

שאלה

אני שואלת את השאלה עם בושה ענקית.

אני בתשובה כבר 3 שנים וברוך השם היום אני דתייה לכל דבר עם אמונה וענקית ורצון ענק לעשות את רצון השם בכל רגע ורגע.

החלטתי לא לפתח זוגיות עד שאני לא היה שלמה עם עצמי לגמרי ואדע את הרמה הדתית שלי.

ברוך השם הגעתי אליה וכשבאתי להיפתח בפניי בנים עלה העניין של החטא שעשיתי (רק עם אדם אחד)

אני הולכת לסליחות כל תקופת הסליחות, ואני בוכה כל הזמן על זה

אני כל כך רוצה להקים בית רוחני ותורני שמבוסס על רצון השם ואהבה אליו ואני לא רואה איך זה קורה עם העבר שלי

אני שואלת עם דמעות, איך אפשר להתגבר על זה? זה הדבר היחיד שגם אם עושים תשובה מלאה עם כוונה ענקית הוא תמיד יישאר שם. בכל זוגיות שתהיה לי העניין יעלה בשיח וירדוף אותי.

ברוך השם היום אני שומרת נגיעה לגמרי ואין לי ספק שלא אפול בעז״ה אבל מבחינת המון בנים זה תנאי (ואני מצדיקה אותם)

עזור לי בבקשה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין שום סיבה לייסורים ולא לדאגה.

אמנם היה חטא, אבל יש תשובה, העניין מאחוריך, סגור, חתום ונעול.

אין שום הצדקה להמשיך להתייסר ולהתענות.

תיקנת את החטא. מאז את מתחזקת יותר ויותר. את מבקשת חיים של קדושה.

נכון שבגופך נשאר סימן, אבל הנפש שלך מתוקנת. הנפילה ההיא עוררה תיקון רוחני ומעשי גדול ועצום.

זיכרון התקלה ההיא, רק מחזק את הרצון שלך לצמוח ולהתקדם בתורה וברוח.

אם שואלת: "איך אפשר להתגבר" - התשובה היא בכל מה שאת עושה בגוף ובנפש - את פועלת התגברות מופתית!

באשר ל-'בנים': לצערי הרב, גם ביניהם יש לא מעט שאינם בתולים (אצלם אין סימן...)

את לא צריכה לספר על כך בפגישה הראשונה, אסור שזה לא יהיה הרושם הראשון שלו ממך.

אחרי תקופה מסוימת של היכרות, כאשר אפשרות של חתונה מתחילה להצטייר באופק, ראוי לשוחח על ניסיונות מהעבר. ניסיונות שלו עם בחורות שהוא פגש, ניסיונות שלך עם בחורים שאת פגשת. להערכתי רוב הבנים לא יראו במה שקרה לך סיבה לוותר על המשך הקשר.

בהצלחה!