חג שבועות/שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/05/20 10:27 כז באייר התשפ

שאלה

שלום לרב

שבוע הבא בעזרת השם יחול חג השבועות בערב יום חמישי וייכנס ליום שישי .

איך מבצעים את המעבר בין יום טוב לשישי חוץ מעירוב תבשילין? איזה הכנות צריכים לקחת בחשבון כדי לא להיכשל ?

יישר כוח . תבורכו על עבודת הקודש לציבור

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש לעשות ערוב תבשילין, ואתו אפשר לעשות את כל הדברים המותרים ביו"ט, כולל שטיפת כלים ושלחן וכדו', וכן הדלקת נרות שבת, אלא שצריך להשתדל להכין את הנרות לשבת כבר מערב חג, שאסור להמיס שעוה (מי שמדליק בנרות). מי שעושה נריות אין צורך בהטבת נרות.

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ