חג סוכות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/09/20 23:20 ו בתשרי התשפא

שאלה

לקראת חג סוכות, כיוון שיש סגר ואי אפשר לצאת מהערים , אבא שלי רוצה להביא חברים מהבית כנסת לעשות איתנו חג.

בגלל שהם תלמידי ישיבה ואת הרב וכדומה, אסור שאני כאישה ואחותי נהיה לצידם שלא יחטאו, אז במקום לשבת יחד בסוכה , אני ואחותי נאלץ לשבת בתוך הבית.

עכשיו, זלא בקטע רע, אבל זה בסדר?

כאילו, שיהיה לנו קדושה אם הרב יבוא אבל גם ככה יש סגר ואין משפחה כי הם לא גרים איתנו בעיר , וכל שיש לנו זה אותנו וכאילו פתאום אתה מביא אנשים אחרים ומשאיר אותי ואת אחותי בחוץ? זה קצת מעצבן...

האם זה צודק ? או לא..?

כאילו, אני צריכה הסבר פשוט האם זה הגיוני שגם בזמן סגר, שאולם בבית ואין משפחות מורחבות לעשות איתן חג, אבא שלי מזמין תלמידי ישיבה וגורם לי ולאחותי לא לשבת בסוכה כי אנחנו נשים וזה.. שעם זה אין חי בעיה בתכלס אבל כן מציק שאנחנו נהיה בתוך הבית לבד בעוד שהם בסוכה...

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

היטבת לבטא את רגשותיך. את צודקת ברגשות אלו. ברור שכל מהלך של הידור ותוספת קדושה, צריך להיות תחילה מתוך יחס כבוד לבני המשפחה. אי אפשר לכבר אחרים ולא את בני המשפחה, אמנם יש לכך מעלות גדולות להכניס ת"ח לתוך הבית, אבל זה צריך להיות כתוספות, דהיינו תחילה לעשות קידוש עם בני הבית, לשיר שירי חג ודברי תורה, ולאחר מכן לשבת עם אנשים אחרים. על כן עצתי שתדברי עם אביך שיחי' מתוך הערכה וכבוד, ולדון עמו כיצד אתם יכולים לעשות שולחן חג משפחתי ולאחר מכן עם רבנים.

חתימה טובה

יהדוה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ