חברות בגיל 14 בין בחור לבחורה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 24/08/19 23:27 כג באב התשעט

שאלה

שלום הרב

אני רוצה לשאול שאלה בשביל חברה היא בת 14 ויש לה חבר שניהם ממש מקפידים על ההלכות שומרים נגיעה

אבל הם רוצים לדעת מה הגבולות שעליהם לשמור על פי התורה

אשמח לתשובה בקרוב תודה

תשובה

שלום וברכה,

ראשית אשרייך שאת שואלת עבור חברה שלך. ואשרי חברתך שהדבר חשוב לה.

מעבר

לכך, חושבני שאין זה דבר מומלץ בכלל ליצור קשרים של חברויות בין בנים ובנות בגילאים הללו. אפילו שיש בזה משהו מאוד מיוחד וקסום. זה גורם לאיבוד ההתרגשות המיוחדות כשמגיע השלב האמיתי של בניית הזוגיות לאורך החיים.

לגבי שאלתך הספציפית, על בני הזוג לשמור את ההלכות השונות הקשורות בנושאי צניעות:

א. איסור נגיעה.

ב. איסור ייחוד.

ג. איסור להרבות שיחה מיותרת.

ד. איסור הרהורי עבירה.

ה. איסור ראיית מקומות מוצנעים.

לייתר פירוט ראי בקיצור שו"ע סימן קנב הלכה ח.

ובקיצורו של דבר, מאוד הייתי ממליץ להימנע מקשר כזה, כי זה כמעט בלתי אפשרי שלא להיכשל באיסורים שונים.

בהצלחה רבה,