חברה גויה שמתגיירת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/11/19 10:10 טו בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני חברה שלי מכירות יותר מ10 שנים ולפני כמה שנים והיא אמרה לי שהיא גויה אבל שהיא מתכוונת להתגייר בצבא.

והיא התחילה עכשיו להתחזקת, שומרת שבת כשרות וכו'.

ומכיוון שהיא מתיירת היא שואלת אותי שאלות שקשורות להלכות ודת

השאלות שלי הן:

1. האם אני יכולה לעזור לה להתחזק? (לקחת אותה איתי לשיעורי תורה, ללמד אותה הלכות?)

2. האם יש דברים שאסור לנו לעשות ביחד?(כמו קידוש? הבדלה? חגים?)

3. האם מותר לי לארח אותה בשבת או חגים?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם היא אמנם מתכוונת לגיור אמיתי זו מצוה גדולה לעזור לה.

1. ראוי לקחת אותה לשיעורים ותפילות שתתחיל להתרגל, אחרת יהיה לה קשה מאד לאחר הגיור.

2. כדאי להשתמש בקידוש, הבדלה רק ביין מבושל.

3. אפשר לארח הן בשבת והן בחגים. אמנם מוזכר בשו"ע שאין לארח גוי בחגים, אבל כאן אנו עוסקים באשה שרוצה להיות יהודיה אמיתית לכן מותר לארח אותה ואפילו יש בכך מצוה.

בברכת התורה והארץ