חבישת כיפה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/08/19 23:46 י באב התשעט

שאלה

שבוע טוב,

לפני כשנה, מצאתי את עצמי מתקרב יותר ויותר לדת ולקיום מצוות.

(מה שנקרא בלשון העם - להתחזק).

אינני מניח עדין תפילין באופן יומיומי, וגם אם אני מניח, אני קורא את 4 פרשיות "שמע ישראל", וחולץ את התפילין.

ביחד עם זאת, משתדל מאוד לשמור שבת, אם כי עדין אינני עושה זאת לגמריי.

אני מאוד מבקש לדעת בבירור על נושא חבישת כיפה.

אינני חובש כיפה באופן קבוע, אך משתדל מאוד, כשאני בבית, לחבוש כיפה לפחות כשיש צורך לברך על משקה או מזון.

יש מסביבי רבים האומרים לי, שאין ממש קודש בכיפה, ואי חבישת כיפה אינה נחשבת לעבירה או חטא.

ברצוני לדעת מהו באמת הדבר הנכון או החיוב בחבישת כיפה, ובעיקר, האם זה נכון שאין קדושה בכיפה.

אודה לתשובתך,

עובדי'ה כהן.

תשובה

חבישת כיפה, יש אומרים שזה מנהג קבוע ויש אפילו שסוברים שזה הרבה יותר חמור ממנהג

סתם לומר שאי חבישת כיפה היא לא עבירה זה לא נכון,

כמובן יש דרגות בחומרת ההלכות,

יותר דחוף להניח תפילין למשל, ומה שאתה עושה זה מצויין,

וכיוון שאתה בדרך להקפדה תתקדם לפי היכולת שלך,

בברכה,

דני ארגמן