זרע לבטלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/11/19 17:21 יב בחשון התשפ

שאלה

שלום.

אני לא יודע מה קרה. הפסקתי לפגום את הברית כבר להרבה זמן וטוב לי ככה אני בסדר מאוד אני לא נופל וזה לא מפריע לי בכלל אני בכלל לא חושב על זה. וקראתי המון תיקון ותהילים..

ופתאום היה לי להשתין ויצא לי מלא זרע סתם ככה רציתי לבכות אני לא מבין מה קרה.

זה נקרא שפגמתי בברית שוב?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

העיקר שהאדם לא יחשוב בנושא זה, לא יביא עצמו לכלל הרהור, ובזה הוא שמור ככל שיכול, ואם היה באונס, הרי הקב"ה פוטר כל דבר שהוא באונס.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ