זרע לבטלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/09/19 16:21 יב באלול התשעט

שאלה

אני בן 18 חילוני מסורתי מקפיד ללכת לבית כנסת בשישי ולא עובד בשבת ( לא שומר שבת )

ובין היתר מנסה כמה שפחות זרע לבטלה ,

בדיוק חודש לפני כיפור החלטתי שעד החג אשמור ולא אגע ( בדרכ אני מצליח 5-6 ימים לשמור)

אך לפני כמה שעות החלטתי לחטט באינטרנט ולהסתכל , לא נגעתי באיבר שלי אך יצא קצת מאוד , טיפות של זרע האם זה נחשב שנשברתי? , אשמח לטיפים לשמור על עצמי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחפש בבקשה את הספר "אשיב ממצולות" של הרב יהושע שפירא (רמת גן) שיכול אולי להועיל לך. יש עוד ספרים שעוסקים בכך. כדאי להבין את הנושא לעומק וזה מקל קצת על הקושי הזה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ