זרע לבטלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/06/19 22:03 טו בסיון התשעט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

מספר שאלות בנוגע לזרע לבטלה.

1.שאלה שעלתה לי בזמן האחרון,אם החטא של זרע לבטלה הוא כל כך גדול למה לא די במעשה פיזי בלבד בשביל לחטוא בו ואפשר לחטוא בו גם בהרהור קל? הרי אם זה כל כך משפיע למה בורא עולם יצר את המציאות ככזו שאפשר להכשל בפגם הזה בקלות יחסית , כי אפילו עצם המחשבה על זה גורמת לזה אפילו בלי שיעלו הרהורים של טומאה

2.מה קורה במצב שזה קורה באמצע תפילה? זה פוסל התפילה? מה אם המכנס גם מתלכלך באותה זמן שאדם מתפלל ?

3.שמתי לב שכאשר אני אוכל דברים מסוימים עתירי שומן זה קורה בלי שום הרהור אלא מעצמו וזה מאוד מתסכל , האם עלי להמנע מלאכול אותם מאכלים? או לא להרבות בהם? (זה מתקשר קצת לשאלה הראשונה שלי)

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום

1. חטא של הוצאת זרע לבטלה הוא על מצב בו האדם הוציא במכוון זרעו לבטלה.

אם הוא חטא בהרהור וכתוצאה מזה זה קרה, אז החטא שלו הוא ההרהור.

אם הוא לא עשה מעשה אסור (למשל קרה לו בשינה), אז הוא לא חטא.

כדאי כמובן להשתדל לא להגיע לזה, אבל כאמור החטא הוא כשהאדם חוטא בכוונה,

2. צריך כמובן להשתדל לא להתפלל עם זה, אבל אם זה קרה ואין אפשרות להחליף בגד, אז צריך לדאוג שלא יהיה משהו מזה רטוב על הבגד, כלומר לנגב היטב (אפילו להפסיק שמונה עשרה), ואם יש על הגוף, לנקות את המקום.

3. מובן שזה מתסכל, אבל זו לא עבירה.

מזה שכתוב שיש להימנע ממאכלים מסוימים בערב יום כיפור כדי שזה לא יקרה לו ביום כיפור, אפשר להבין שבשאר השנה אין איסור.

אם זה משהו שקורה באופן ישיר ממאכל מסוים אולי כדאי להימנע, אבל אין בזה איסור לאכול.

מקווה שעניתי

כל טוב