זרע לבטלה וייאוש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/10/20 22:22 כה בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

אחרי שנה שהצלחתי לעצור את עצמי ולא לחטוא, חטאתי שוב

אחרי שאני מתקרב לתורה והתחלתי לשמור שבת ולהתפלל יותר, חטאתי שוב

אני מרגיש רע עם עצמי

אני מרגיש טיפש

כבוד הרב

יש דרך שאוכל לתקן את עוון זה?

תשובה

שלום

אתה לא רע ולא טיפש.

אתה צדיק ברמות על. אתה בן אהוב לפני הקב"ה שהצליח בהתמודדות במשך שנה שלימה!!! יש לך מושג מה זה? יש לך מושג איזה רמה גבוהה זה ואיזה שכר מובטח לך? רש"י אומר בקידושין (ל"ט,ב') שאין מצווה שיש עליה שכר כמו מי שעמד בניסיון. ואתה עשית את זה שנה שלימה!!!

ואתה צדיק שנפל פעם אחת, ומתבייש בנפילה שלו ומצטער עליה. וחז"ל אומרים שמי שעובר עבירה ומתבייש בה, מוחלין לו על כל עוונותיו. אשריך.

אתה רוצה לתקן? אז ככה:

חרטה על העבר נראה שכבר ביצעת.

וידוי דברים לפני ה' - אם לא עשית, תעשה.

קבלה לעתיד, אני מניח שגם. ברור לי שאתה לא רוצה בכלל לחזור לדבר הזה.

אם יש משהו מעשי שגרם לנפילה, ויש לך מה לשנות בדבר הזה, תתאמץ לשנות.

הדבר הכי חשוב - מה שהיצר הרע הכי רוצה, יותר מאשר להפיל אותך, זה לייאש אותך. שתגיד על עצמך את מה שכתבת. שתרגיש לא שווה ולא אהוב וכו' וכו'.

אבל אתה תעמוד מולו, ותגיד לו - תשכח מזה. אני בן של הקב"ה. אני בעל תשובה. נפלתי ואני קם וממשיך להתקדם. ממשיך להיטהר ולהתקדש. ממשיך ללמוד תורה ולעשות מעשים טובים. יודע מה? לא ממשיך. מגביר. ובזכות הנפילה הזאת, אני הולך עכשיו עוד יותר להוסיף טוב ואור וקדושה בעולם, עד שהנפילה הזאת עצמה עוד תיחשב לי כזכות.

תשמח מאוד במי שאתה. ותאמין בעצמך, ובזה שאתה בן אהוב של מלכו של עולם. יהלום בכתר שלו. ותלך ותרוץ קדימה.

וגם אם חס וחלילה תהיינה עוד נפילות, לעולם אל תיתן לייאוש להפיל אותך.

שבע ייפול צדיק וקם

ילכו מחיל אל חיל.

בהצלחה רבה