זמנים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 26/12/19 10:40 כח בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

1. עד איזה שעה מותר להתפלל קריאת שמע? והאם מותר להתפלל לאחר שעבר זמנה?

2. עד איזה שעה מותר להתפלל תפילת 18 של שחרית( בהנחת תפילין)? והאם מותר להתפלל לאחר שעבר זמנה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

1. זמן קריאת שמע בכל יום, עד 3 שעות (זמניות) מתחילת היום. בכל יום הזמנים יכולים להשתנות,

לכן תסתכל בלוחות השנה, שבהם רושמים את סוף זמן קריאת שמע.

2. זמן תפילת שחרית הוא, שעה אחת לאחר סוף זמן קריאת שמע. בדיעבד, אפשר להתפלל שחרית

עד חצות היום. לגבי הנחת תפילין- אפשר להניחם עד השקיעה.

ברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן