זמן בין לידה להריון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/04/20 18:03 ח בניסן התשפ

שאלה

שלום וברכה!

כמה זמן לפחות צריך לחכות לפי ההלכה בין לידה להריון נוסף בעזרת השם? שמעתי איפשהו שלגוף לוקח 24 חודשים לחזור לעצמו או משהו כזה, האם זה נכון?

שאלה נוספת - האם יש גיל מקסימלי שאפשר להביא ילדים לפי ההלכה כדי חס ושלום לא לסכן את הילד?

תודה רבה רבה ובשורות טובות אמן!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אמנם הגמ' אומרת שאשה אבריה מתפרקין עד 24 חודש מהלידה. וכך גם הטבע הרגיל שנשים מניקות אין להן מחזור כך שלא מתעברות, אבל אם יש לנשים אורח כנשים, מניעת הריון הוא תלוי בדברים אחרים, וזה צריך התייעצות של בני הזוג עם רב שבקיא בשאלות אלו.

ב. אפשר להביא כל זמן שהקב"ה נותן כח ובריאות, אבל ברור שצריך מעקב רפואי יותר גדול.

בניסן נגאלו ישראל ובניסן עתידין להגאל

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ