זיווג

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 18/12/18 10:49 י בטבת התשעט

שאלה

שלום וברכה

אני נמצא בסיטואציה מאוד מורכבת

לפני כחצי שנה הכרתי אישה באתר הכריות

לאישה יש שני ילדים מנישואין ראשונים וובשלב זה היא נשואה בשנית מזה כשנתיים היו לה כל מיני בעיות עם בעלה מה שגרם לה להיפרד ולפתוח תיק לגירושין שאלתי אותה אם היא ניסתה לעשות שלום ביית ו יא אמרה שהיא ניסתה הרבה זמן הכל גם ללכת לרב שידבר איתו ובני משפחה וחברים אך לשווא ןההחלטה סופית להתגרש אמרנו שאולי הכי כדאי ונכון שכרגע נחכה עד שהכל יהיה סגור אך יצא שהמשכנו לדבר הקשר היה בעיקר בהתכתבות ובשיחות טלאפון שבמהלכו דיברנו הרבה ודאגנו אחד לשנייה ונוצר בניינו חיבור מאוד חזק ועוצמתי ברמות שממש הרגשנו מה עובר אחד על השנייה אפילו ממרחק לאחר כארבעה חודשים לערך שהתיק ברבנות עוד פתוח היא הרגישה מין תחישה חזקה שהיא חייבת לתת לבעלה עוד הזדמנות בשבילו ובשבילה אני שכבר הייתי חלק חזק וקשור מאוד רגשית אליה ואל הילדים שלה קיבלתי את זה בהבנה ואיחלתי לה שיהיה רק טוב ושיצליח להם הם היו גם אצל רב שיעזור וידריך והפסקנו את תדירות השיחות שלנו כמעט לגמרי ממש מדי שבוע רק מה נשמע ברוך ה' וזהו איך שאומרים עשינו דיסטנס כדי לתת להם את הניסיון הזה באמת לאחר כחודש וחצי של נתק חזרנו לדבר קצת יותר בעלה השתפר בחלק מהדברים אך יש הרבה דברים שגורמים לה לתסכול והיא ממשיכה לנסות

אבל הדבר הנוסף שקרה הוא שהרגשות שלנו אחד כלפי השנייה שוב צפו אנחנו אוהבים אחד את השנייה באהבת נפש טהורה חיבור שאין איך להסביר אותו אני מרגיש מבולבל כי גם שאני מנסה ליצור קשר עם אחרות הלב לא נפתח וגם היא מרגישה שהלב והנשמה מחוברים אליי

היא לא יודעת מה לעשות וגם אני לא יודע מה לעשות

רק אני אוסיף ואומר שאני קיבלתי על עצמי שמירת ברית מוחלטת ושיעורי גמרא שנתיים ברצף שהייתי ככה וקראתי את כל הספר תהילים בקר של אחד הצדיקים שזו סגולה לזיווג אחרי שנה ובדיוק ביום של שנה אחרי הכרתי אותה

יכול להיות שבגלל מעשים לא טובים שלי מהעבר הזיווג שלי נלקח ממני ועכשיו אחרי תיקון ותפילות בורא עולם החזיר לי את הזיווג בדרך כזו שהיא מורכבת ולא פשוטה מה עלינו לעשות כבוד הרב

עכשיו בעלה סובל ואני והיא סובלים

כל מה שאנחנו רוצים זה להיות ביחד כמובן בדרך הנכונה והמותרת עם כל המורכבות

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

מדבריך עולה תסכול רב וזה מאוד אנושי . אך יחד עם זאת איני יכול להתעלם מהאמת .

היא אשת איש !!!! גם הקשר שלכם התחיל שהיא הייתה עדיין אשת איש !!! קשר זה לידתו בחטא. אשה שנפרדה מבעלה ללא גירושין עדיין נשואה !.

כל עוד זה המצב, אין שום מקום לקשר עם הזה, אין דרך מותרת ! ( שלא ישתמע מדברי שהם צריכים להתגרש , אם זה יקרה זה יהיה בהחלטתם ובסיוע בית הדין ).

תמשיך להתפלל לזיווג שלך, ומי שזו צריכה להיות היא תהיה האחת .

אני מברך אותך שתפילותיך ייענו במהרה.