זיווג משורש נשמתי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/07/20 08:45 כב בתמוז התשפ

שאלה

שלום הרב

רציתי לשאול מה זה אומר זיווג משורש נשמתי ?

והאם מדובר דווקא מבחינה רוחנית או שהם יתאימו למרות שהן מדרגות רחנויות שונות(אפילו אפרשים , לא חילוניה וחרדי אבל פתיחות רבה יותר מצד אחד יותר מהצד האחר)? או ששורש נשמתי חייב להיות באותן דרגות רוחניות ?

אם כן איך זה ייתכן שהרי כל רגע נתון האדם משתנה ( מבחינה רוחנית) אז איך השורש נשמתי ימצא אחרי כל השינויים ( כל זה בהכרך אם שורש נשמתי זה דווקא מהבחינה הרוחנית משמע שניהם שווים)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אני שהכוונה בביטוי הזה לדברי חז"ל "ארבעים יום קודם יצירת הוולד יוצאת בת קול ומכרזת בת פלוני לבן פלוני". כלומר, שבתכנים האלוקית מתוכנן מי אמור להתחתן עם מי. ממילא זה לא קשור לכאורה למדרגות רוחניות שלכ אחד קונה.

חשוב לדעת, שהמשפט הזה מוסב על ההשגחה האלוקית, אבל מצידנו יש כמובן בחירה חופשית עם מי להתחתן. וגם מדברי חז"ל ומדברי הרמב"ם באגרותיו משמע במפורש שזוהי איננה גזירה מוחלטת.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן