זו ות מעורבים

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 14/11/18 10:04 ו בכסלו התשעט

שאלה

לאחרונה סיימתי קשר עם חבר שלי

בגלל הפער בין האמונות

אני ממש רציתי שהקשר הזה יעבוד, והכי כואב לי ששנינו אוהבים, אבל אנחנו מפחדים שהפער יפריד בנינו.

הוא בא מבית חרדי, וחזר בשאלה בגיל צעיר, כי החינוך לא היה בריא

ואני באה מבית דתי ממלכתי

הכרנו ככה ובחרנו להיות ככה בכל זאת.

יש לבחור הזה נשמה גבוהה, ואני רואה בו שותף לחיים ללא ספק

הוא מנהל יחסים מאוד מבעירים עם בורא עולם, אבל עדיין לא מוכן לעבוד אותו. (מעולם לא הכרחתי אותו, או כיוונתי אותי לזה.)

אבל הוא רוצה להמשיך לא לאכול כשר, ולחיות את חיו החילונים בגלוי ובלי היסוס.

לי אין בעיה אבל רצינו להקים משפחה והסברתי לו שהילדים שלנו יגדלו על ערכים ומוסר דתיים

אחרי הפרידה הבנתי שזה טעות, אני בן אדם שמעבד נתונים במוח ואז נותן לעצמו להרגיש.

אבל המחשבה שאני לא אתחתן איתו ואיבדתי את האבא לילדים שלי הורדת אותי.

שוב אני אגיד יש לו נשמה גבוהה! אני לא היחידה שאומרת, הרבה מקורבים של המשפחה שלי הם רבנים וכולם ראו אותו וישר אמרו.

תגיד לי מה עלי לעשות?

קראתי הרבה מאמרים על זה ושמעתי שאם זה לפני חתונה עדיף לנתק.

אין לי תלות אליו, אבל אני רוצה אותו חלק מהחיים שלי.

תשובה

שלום רב,

בסופו של דבר ההחלטה היא רק בידיים שלך.

יחד עם זאת אוסיף, שהניסיון מראה שקשרים אלו הם מאוד מורכבים בהרבה תחומים, ולכן מלכתחילה עדיף להימנע מהם.

כמו כן , הזמן מרפא שברון לב.

אני מברך אותך שהקב"ה ייתן לך את העצה לבחור בדרך הנכונה . ושתמצאי את הזיווג הנכון ביותר עבורך.