זוגיות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/07/19 07:03 כח בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,יש לי אחות בכורה שהתגוררה עם בן זוגה בביתנו,לפני כמה ימים הם רבו,כי היא גילתה שיחת התכתבות של עם מישהי וסוג של פלרטוט שלא נראה טוב לעין,מהכעס שלה היא העיפה אותו מהבית,וכעת הבחור בעצמו לא מעונין בקשר מכיוון הבושה שהוא חש וכנראה דברים שגם עברו עליו בחיים.

יש לי שאלה ראשונה-האם כדאי לסלוח ולמחול לבחור על ההתנהגות הזאת?האם זאת טעות או רק נורה אדומה?

ואני שואלת את זה מכיוון שאחותי ביקשה שאתפלל שהם יחזרו כי זה מה שהיא רוצה.

אבל אני זה פגע בי אמון,ואני לא רוצה להרגיש שאני מפקירה את אחותי בידים זרות לא טובות.

אז השאלה שלי האם להתפלל בכללי על זוגיות בריאה,או ספיצפי שהם יחזרו בייחד.

אני מאמינה שבתפילה שלי יש כוח,כמובן לא מתוך שחצנות,אלא שבאמת יש לי השפעה,ולא

רק בתפילה,אלא בדיבור שלי,האם זה דיבור תומך בה כלפיו,או דיבור מתנגד ופחות מראה עניין,בנתיים אני אומרת מה שיהיה רק יהיה,והכל לטובה.

אבל בלב שלי אני רוצה לדעת שאחותי מופקדת בידים טובות,שהבחור באמת אוהב אותה,שיהיה

לה נישואים מוצלחים בעזרת השם.

כמובן שזה לא רק תלוי בי,אלא במעשו של הבחור,שעכשיו מתנגד לחזור.

במידה ואם לא,אז כנראה שזה מה שצריך להיות ואברך אותה על זוגיות מוצלחת.

ובמידה אם זה כן,האם זה באמת הבחור שלה,

האם זה בחור טוב,שווה מחילה וסליחה שלו?

אז לפי שהבנת אנחנו חילונים אבל שומרי מסורת,אז צריך שהתשובה תיהיה לרמה ששלנו.

אבל חשוב לי שתיהיה קשורה להלכה.

רק שאדע את התשובה ההמומלצת אדע על מה להתפלל,ואני מאמינה שהתפילה תיהיה חזקה ותשפיע,לכן השאלה על מה להתפלל חשובה לי מאוד.

דרך אגב היא בת 29,אז היא גם לחוצת חתונה להקים בית ומשפחה,וגם היא נקשרה אליו מאוד,אז מאוד כואב לה.

תשובה

שלום.

מאוד קשה לענות על שאלה כזו בלי להכיר לעמוק את הנוגעים בדבר ואת פרטי המקרה.

יש הבדל משמעותי בין 'נפילה' של אחד מבני הזוג ביחס שלו/ה למישהו/י אחרים בצורה שאיננה צנועה ואיננה ראויה אבל לא מעידה בהכרח על בגידה או על ניתוק נפשי, לבין מציאות שבה הקשר האסור הזה מעיד על מציאות חמורה של קשר מהותי עם אחרים, באופן שמצדיק סיום הנישואין.

לכן אני ממליץ שאת מצידך תתפללי לכך שיהיה לאחותך טוב ושתתקבלנה החלטות נכונות, ושהיא תפנה לייעוץ אצל מי שעוסק בתחום הזה של ייעוץ זוגי ותברר איתו כיצד נכון לנהוג במציאות כזאת.

בע"ה שתהיינה בשורות טובות לכן במהרה

אני רוצה להוסיף נקודה שלא שמתי אליה לב כשעניתי לשאלה, וממילא לא הודגשה:

מגורים ביחד לפני חתונה זו איננה מציאות טובה כלל וכלל. זה קשר שמדמה חיי נישואין אבל בלי מחויבות. דבר שמאפשר לכל אחד לקום וללכת. וזה דבר שגם אסור על פי תורת ישראל.

לכן גם אם הקשר הזה חוזר, חלילה מלחזור למציאות ההיא של חיים יחד ללא חתונה.