זוגיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/08/19 06:16 יז באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

בתחילת השבוע הבחור שאיתו יצאתי ב4 החודשים האחרונים סיים את הקשר, בטענה ש"הוא לא נמצא שם כמוני ושהוא לא רוצה למשוך ולהשלות אותי".

זה אינו הקשר הראשון שלי. אבל זה כן הקשר הראשון שחשבתי שיוביל לחתונה. חשבי שזה-זה. חשבתי שהוא המיועד שלי... הוא דיבר איתי לפני שבועיים על חתונה.. ובכל פעם שנפגשנו היתה שמחה... ופתאום זה בא משום מקום... היו מעט ירידות כשלא היינו מתראים הרבה זמן, אבל לא חשבתי שזה יסתיים. התייחסתי אליו הכי יפה בעולם. וכיבדתי אותו כל כך. וזה פשוט נגמר...

הגיוני? הגיוני שזיווגו של אדם לא יחפוץ בו? אני צריכה לעשות משהו כדי להשיב אותו אליי? אני לא מדמיינת לעצמי איך אוכל לצאת עם גבר אחר.. אני מרגישה בגידה... אשמח לעצתך. תודה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מבקש להיות שותף אתך בכאב ובמשבר. המסע לקראת הנישואין כולל עליות וירידות רבות, וכאשר מתחוללת נפילה קשה מאוד להשתחרר ממנה, והמציאות נראית קשה מאוד.

ומה שאת מרגישה עתה הוא חלק בלתי נפרד מכך.

ועכשיו את שוהה בתוך הכאב הזה.

הדברים כואבים יותר כי אין אנו יודעים באמת מיהו הזיווג שלנו. גם אם אנו סבורים שזה אדם מסוים – אפשר שזו טעות בזיהוי, אשליה, או כל סיבה אחרת שמטעה אותנו. אין לנו דרך אחרת אלא לחפש, להסכים לפתוח שערים חדשים, לקום מהמקום הכואב בוגרים יותר ומנוסים יותר, ולהסכים להמשיך במסע הזה.

צריך לצאת מנקודת מוצא שקשר שנותק - כנראה אינו זה. מדברייך נראה שגם את יודעת שהוא כנראה לא ישוב, כי אלו הדברים שהוא אמר לך, ולכן לא נכון לך להישאר בתקוות שווא.

אחרי תקופה מסוימת של כאב ומשבר שאתה חשה עכשיו – תשתחררי ממנו, תאזרי אומץ מחדש ורצון עמוק, ותמשיכי במסע שלך. נתפלל ביחד שהוא יהיה מוצלח וטוב, ותזכי לשמוח, ולשמח אחרים בשמחתם.

כל טוב ושפע ברכה