זבה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 10/09/20 10:29 כא באלול התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב צבי יניר

מעורבת שמש ?

ויקרא פרק טו כט

וּבַיּוֹם הַשְּׁמִינִי תִּקַּח-לָהּ שְׁתֵּי תֹרִים אוֹ שְׁנֵי בְּנֵי יוֹנָה וְהֵבִיאָה אוֹתָם אֶל-הַכּהֵן אֶל-פֶּתַח אהֶל מוֹעֵד

חזקוני

והביאה אותם אל הכהן מניין שהיא טובלת מבעוד יום תלמוד לומר והביאה אותם אל הכהן אל פתח אהל מועד אלא אם היתה מעורבת שמש

תודה ממשה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

המקור של החזקוני הוא מספרא

ספרא מצורע - פרשת זבים פרשה ה פרק ט אות ד

(ד) מנין שהיא טובלת מבעוד יום תלמוד לומר והביאה אותם אל הכהן, אל פתח אהל מועד כיצד הוא מביאה אותם אל פתח אהל מועד אלא אם כן תהיה מעורבת שמש מלמד שהיא טובלת מבעוד יום.

ברור שהזבה לא יכולה להיכנס לאוהל מועד ללא שטבלה- ואם כתוב שנכנסת ברור שטבלה . בנוסף ברור שלא נטהרת בלא ששקעה החמה של סוף היום השביעי וכיוון שהטבילה מתבצעת בדרך כלל לפני השקיעה ממילא הערב שמש =שקיעת החמה הוא מושג שכולל גם את הטבילה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן