זבד הבת ושם שני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/12/19 11:22 טו בכסלו התשפ

שאלה

שלום רב!!

לא חגגו לי זבד הבת, ההורים שלי לא דתיים ולכן לא ידעו ככ מה זה.

אז אני רוצה בעה לחגוג, רציתי לשאול מה ראוי לעשות ואיך לחגוג זאת?

בנוסף, חשבתי להוסיף שם שני, אני אוהבת את השם שלי מאוד, אבל הוא שם גם של בנים והיתי רוצה להוסיף שם שיש לו משמעות רוחנית בעיני, או שם של אישה.

האם זה מומלץ ? זה נהוג? זה לא מוגזם?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

אפשר לתת שם נוסף, אפשר אפילו בשעה שעושים הוספת השם להביא כבוד ולספר את טובת הקב"ה והחסד הגדול שגמל עמנו.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ