התרת נדרים בהתערבות על מעבר בחינה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/11/18 21:45 ט בכסלו התשעט

שאלה

אני עובד בימים במשרה מלאה ולומד בכולל ערב של רבני עיר ומקבל מלגה של 1500 ש:"ח ועושה בחינות של הרבנות עד היום עשיתי 10 בחינות ובבחינה ה-11 קבלתי 64 נקודה פחות מעובר ולצערי אינני זכאי להגשת ערעור בנושא.

התערבתי עם חברי שאם אני לא עובר את הבחינה אני עוזב את הכולל ולא מקבל יותר מלגה .

עכשיו לומדים את הנושא ה-12 והאחרון של פסח ויום טוב וחבל לי להפסיד אותו וגם המלגה חשובה מאוד למחייתי.

האם אין עצה ואין תבונה ואין פתרון להתיר התערבות זו ?.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בהתערבות אמרת (כנראה) שאם אני נכשל אני נודר שלא אמשיך לקבל מלגה. וכידוע שאם נדרת נדר אתה יכול ללכת לפני ג' שיתירו לך את הנדר, (פתח וחרטה). על כן אתה יכול להתיר את הנדר.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ