התנהלות במצב של נגיף הקורונה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 24/03/20 10:23 כח באדר התשפ

שאלה

שלום הרב,

חשבתי, שבזמנים כאלה אנו עלולים ח"ו להגיע למצב כמו באיטליה צריכים להחליט את מי להמשיך לרפא ואת מי לעזוב ולתת לו למות בגלל המחסור באמצעי רפואה לכולם. אם ישראל בסוף יצטרכו לעשות דבר, ומתוך ההנחה שזה היה מתנהל על פי ההלכה, האם היה צריך ליישם את הדין של הקדמת איש לאשה וכהן לישראל וכדו' כפי שכתוב בהוריות, או שלא?

שאלה נוספת, אם עשרה אנשים מתפללים יחד, כל אחד מהמרפסת שלו, האם הם יכולים להצטרף למניין (לענין אמירת קדיש קדושה וקריאת ספר תורה)?

עזרא בלוק

תשובה

1. מדובר על דבר שלא נשמע בימינו ולכן אין סיכוי שדבר כזה ייושם ואכמ"ל.

2. מעיקר הדין לא , בשעת דחק גדולה כפי שאנ נמצאים ניתן להקל