התנהלות במצב של נגיף הקורונה

חדשות כיפה רבני כושרות 22/03/20 17:57 כו באדר התשפ

שאלה

שלום הרב,

חשבתי, שבזמנים כאלה אנו עלולים ח"ו להגיע למצב כמו באיטליה צריכים להחליט את מי להמשיך לרפא ואת מי לעזוב ולתת לו למות בגלל המחסור באמצעי רפואה לכולם. אם ישראל בסוף יצטרכו לעשות דבר, ומתוך ההנחה שזה היה מתנהל על פי ההלכה, האם היה צריך ליישם את הדין של הקדמת איש לאשה וכהן לישראל וכדו' כפי שכתוב בהוריות, או שלא?

שאלה נוספת, אם עשרה אנשים מתפללים יחד, כל אחד מהמרפסת שלו, האם הם יכולים להצטרף למניין (לענין אמירת קדיש קדושה וקריאת ספר תורה)?

עזרא בלוק

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

בעזרת ה' שלא נגיע לידי צורך בשאלות הקדמת חיים. במקרה הצורך על שאלות עלו לידון בחדרי חדרים ובוודאי שלא על גבי שו"ת באינטרנט.

לענין מרפסות - הפוסקים נחלקו בשאלה האם אפשר להצטרף כשכל אחד ברשות אחרת ואין עשרה אנשים באותו מקום. נראה שכשאין אפשרות אחרת יש מקום לסמוך על הסוברים שהדבר נחשב למניין (יש שסייגו זאת שלא תעבור בין המרפסות רשות הרבים).

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן