התיעצות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 07/05/19 22:53 ב באייר התשעט

שאלה

שלום הרב, יש לי בעיה אני השמח אם תעזור לי.

אנחנו משפחה דתית אבל האחים שלי וההורים שלי לא בקטע של התחזקןת בדת, ואני בדיוק ההפך אני ממש מתעניינת בלימודי הלכות ושעורי תורה ואני נהנת מזה ( זה נותן לי כח להמשיך את החיים), הבעיה היא שהאחים שלי צוחקים עלי שאני שונה מהם ואפילו קוראים לי ''חרידית'' זה לא מעליב אותי אבל זה לא נותן לי חשק להמשיך ( יש לי מורות שאומרות שיש לי פוטניציאל), אני ממש רוצה ללכת למקום שקט להתבוד, כל מה שסיפרתי לך זה רק קצה הסיפור שלי כמו שאומרים יש לי מלא ניסיונות אני לא הרחיב לך אבל מה אתה מיעץ לי?

דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום רב.

קודם כל יישר כח! זה לא פשוט וניכר מדברייך שאת מתמודדת בעוז ובאומץ.

קשה מאד לענות על זה במספר שורות. אני מייעץ לך לחפש מישהו שיכול\יכולה לשוחח איתך בע"פ. אולי מורה או יועצת בבית הספר, או מישהי שעוסקת בעזרה ועידוד למתחזקים.

באופן כללי אומר שאסור לצחוק על מישהו. כדאי לחפש הזדמנות לשיחה רצינית עם האחים, (ביחד או לחוד) אולי עם ההורים, ולספר על צערך ולדרוש מהם לכבד אותך ולהפסיק לצחוק עלייך. זכותך לנהוג על פי הבנתך, ואם נראה להם שזה פוגע בהם, שידברו בנחת ויסבירו.

מצד שני, עלייך להיות חזקה וכמו שכתוב: "ואל יבוש מן המלעיגים עליו", ובעיקר להתמודד עם הקשיים שלך עצמך ולא עם מה שאומרים וחושבים מסביב.

אבל כאמור, יש למצוא מישהי להתייעץ בע"פ!

ושוב יישר כחך על המאמצים.

בברכה

אפי קיציס