התחזקות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/12/19 23:41 יז בכסלו התשפ

שאלה

כבודו,

לפני כשנה, הרגשתי שאני רוצה להתקרב ולהתחזק יותר בתורה.

אינני רוצה לעשות את הדברים במכה מהירה ולוחצת. אני מעדיף לעשות את הדברים צעד ועוד צעד קדימה. לפי הרגשתי וללא לחץ.

היו מספר חודשים שבהם הנחתי תפילין, וללא סיבה ברורה ומיוחדת, פסקתי לעשות זאת.

נכון להיום, אני מניח בוקר בוקר תפילין, מברך את קריאת "שמע ישראל" בתוספת 4 פרשיות שמע, וחולץ את התפילין.

אינני חובש עדין כיפה בצאתי מהבית, אך מקפיד לברך לפני כל מאכל או שתיה, מברך את ברכת אשר יצר,נוטל ידיים לפני אכילת לחם, (ככל שלימדוני, נוטלים ידיים בעזרת נטלה רק לפני אכילת לחם ונטילת ידיים בבוקר).

אינני מבקר בבית הכנסת, ולצערי, בשל כך שלא נין להגיד קדיש יתום ללא מניין, צר ומציק לי מאוד שאינני אומר קדיש לזכר אימי שנפטרה לפני כ-3- שנים, אלא רק בלכתי למקום קבורתה. (אני תושב אילת, ומשפחתי כולה גרה בקריות ואימי קבורה בחיפה, מה שמונע ממני לעלות לקיברה בתדירות נמוכה ולאמר עליה קדיש יתום רק ליד קיברה).

בתקופה האחרונה, התחלתי לרכוש ספרים שונים המלמדים על הלכות רבות. שמירת שבת כהיחלכתה, דיני חגים, תהילים וכאלה....

אני עוקב רבות מאוד של פעמים על תוכניות המשודרות בערוץ 20, כדי ללמוד הלכות, דינים ובכל נושא היהדות וקיום המצוות.

עוקב בקפדנות אחרי הרצאותיו של הרב שניר גואטה אך גם הרבה רבנים אחרים.

אני מאוד רוצה לשמור על קדושת השבת, אך מרגיש שקשה לי מאוד לעשות זאת. כך גם על חבישת כיפה או טלית קטן בפרהסיה.

המעטתי כמעט לחלוטין את יציאותיי למועדונים, פאבים, ברים וכדומה, למרות שככול אילתי, אנו עושים זאת הרבה.

כמו כן, ניתקתי את עצמי ברבים מחבריי, בשל כך שהם חילוניים גמורים, ומקווה מאוד להכיר חברים דתיים או שומרי מסורת. וכמה שאלות לי אליך:

1. באילו תפילות נוספות אני יכול להתפלל כדי להרחיב את תפילתי מעבר לשמע ישראל בלבד?

אני יודע, כי נכון להיום, אינני רואה את עצמי מתפלל את תפילת שחרית במלואה.

2. עד מתי מותר להניח תפילין במהלך היום?

3.מאחר ואני עובד במלון "הרודס" באילת, העבודה מחייבת גם עבודה בשבת, אך אני משתדל מאוד לוותר על איסורי השבת ככל שניתן. הפסקת עבודתי בשבת, תגרור אחריה פיטורים מידיים.

4. איך אני יכול לדעת את הברכה הנכונה לפני מאכלים שונים?

5. האם אני יכול להדליק נרות שבת למרות שאני גרוש וגר לבד?

6. מותר לערוך קידוש לבד?

7. אני מאוד רוצה ליסוע לקברי צדיקים, אך בשל היותי כהן, הדבר נבצר ממני. הוצע לי ליסוע לקברו של רבי נחמן באוקריאנה. מה אני יכול לעשות, כי הריי נסיעתי תהייה לשווא, כי לא אוכל להיכנס לציון. עד כמה קרוב מותר לי להתקרב לקבר כלשהו?

אודה לתשובותיך.

עובדי'ה כהן.

תשובה

שלום לך ותזכה למצוות על התקדמותך,

הנחת תפילין היא דבר חשוב ביותר וכן הברכות

ענין הכיפה הוא שולי (פרט לבית הכנסת ולתפילה).

אין ענין ללכת לקבר אמך יותר מאשר פעם בשנה , וגם זה לא דבר עיקרי.

הרבה יותר חשוב שתשמור שבת למענה - שמירת שבת של בנה מועיל לנשמתה הרבה יותר.

אינני מבין מדוע אינך הולך לבית הכנסת.

עשה זאת לפחות בשבתות, בליל שבת ובתפילת מנחה - התפילה קצרה ובתפילת שחרית של שבת תשאר רק לחלק מן התפילה.

אמירת קדיש היא בעיקר ליום השנה (התאריך בו אמך נפטרה).

לשאלותיך

1. אתה יכול להתפלל את כל קריאת שמע וברכותיה ,תפילות שמונה עשרה ברכות השחר ועוד .

2. מותר להניח תפילין עד השקיעה אבל רצוי מאד לעשות זאת עד חצות היום (שעה אחת עשרה וחצי בצהרים) .

3. תנסה לצמצם משמרות - מה תפקידך במלון ?

4. תעיין בספר הלכה - אני ממליץ לך על פניני הלכה של הרב אליעזר מלמד((יש כרך להלכות ברכות) או מקור חיים השלם של הרב חיים דוד הלוי זצ"ל.

5. אתה חייב להדליק נרות שבת בביתך בתנאי שתדליק אותם לפני כניסת השבת. אם אתה במלון במשך כל השבת - אל תדליק נרות שבת ותסמוך על התאורה של המלון.

6. בודאי - כל יהודי חייב לערוך קידוש בשבת בלילה ובבוקר.

7. אשריך שאתה כהן . כהן לא הולך לבית קברות לא לקבר אימו ולא לקברי צדיקים. אני בדעה שכל אחד צריך להמנע מהליכה לבתי קברות כולל לקברי צדיקים. לאוקרינה בכלל אסור ללכת - זו נסיעה לשווא.

לסיכום

באילת בתי כנסת רבים ונעימים - קבע לך בשבתות הליכה קבועה לכל התפילות.

בשבת בה אתה עובד - תקפיד ללכת להתפלל בבית הכנסת שבמלון או במלון סמוך

בהצלחה

דוד לוי