התחזקות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/12/19 11:36 יג בכסלו התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרבנים

ישלי בעיה שמלווה אותו תקופה בעניין ההתחזקות אני בא מבית מסורתי לא מדליק אש בשבת אבל כן רואה טלוויזיה ומדליק אורות הבעיה שלי שאני כן רוצה בעזרת ה להתחזק יותר אבל ישלי כמה מכשולים שאין ביכולתי לעבור עליהם שזה אומר ישלי חברה אנחנו לא נשואים היא חילונית אבל שומרת כשרות ואנחנו ישנים ביחד שאני יודע שזה אסור אבל כבר ההרגל הזה הוא 6 שנים מאז שאנחנו בני 16 אנחנו ביחד יש בינינו אהבה מאוד חזקה הקשבה הבנה עזרה בין אחד לשניה באמת שלא יכלתי לבקש אישה טובה יותר ממנה ושוב אני מזכיר אנחנו לא נשואים וזה גם מה שמקשה עליי לשמור את כל יום השבת ואני רוצה מאוד לשמור את כולה אני מניח תפילין כל יום אך לא תמיד בבוקר זה יכול להיות בשעה 11-12-1 אני משתדל לעשות מצוות תמיד אבל עדיין לא תמיד שלם עם עצמי בגלל השבת שאני לא מצליח לשמור את כולה אז רציתי לקבל עצה מה לעשות לגבי זה אני יודע שצריך להתחתן אבל זה כרגע גדול עליי לעשות צעד כזה ולגבי השבת אני פשוט לא יודע איך אצליח לשמור אותה שיש איתי את החברה שלי זה פשוט לעשות חטא ומצווה וזה משהו שלא מתקבל אז אשמח לעצה ממכם. תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התורה כוללת תרי"ג מצוות, ואין אחת קשורה בשניה, יכול אדם לקיים מצוות גמלות חסדים אבל מאידך הוא עובר על מצוות נשך וריבית. ברור שאנו צריכים להשתדל לשמור את כל המצוות של התורה (מה שאפשר בימינו) אבל אין למצווה אחת קשר עם השניה. ברור שכאשר הקב"ה ידון את האדם, בבוא יומו להתיצב לפני הקב"ה, אזי יעשו חשבון מדוקדק על כל מצווה או עברה שעשה. הקב"ה בודק כל מצווה לגופא, האם לא היו כאן סיבות מקילות, אין דומה דינו של מי שגדל בבית של צדיקים למי שגדל בבית רשעים, מי שהתחנך במוסדות תורניים למי שהוריו שלחוהו ללמוד במקום חילוני. כל דבר ישקל לכל מצווה ומצווה. על כן אין כל קשר בין שמירת שבת ואיסור נידה הגמ' מביאה סיפורים על תלמידי חכמים שעברו על איסור גניבה וכדו', ללמדך שאין לקשור מצווה במצווה.

על כן התחזק בשמירת השבת שהיא אות בין ישראל ובין הקב"ה וחשיבותה מרובה, ולעניין איסור נידה אי"ה גם זה יתוקן ואולי על ידי חתונה. תשתדל שהמהלך שלך ושל החברה שלך יהיה תואם, שניכם יחד תתקדמו בשמירת שבת ובזכות זאת גם טהרת משפחה, ואתם וביתכם תראו רק טוב.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ