התחזקות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/12/19 23:04 ז בכסלו התשפ

שאלה

שלום.

1. למה כל פעם אחרי שאני התחזקת -

קוראת יותר מוסר, מקפידה בהלכות בסיסיות, מתפללת יותר בהשקעה,

יום אחר מרגישה דחף ענק לחזור אחורה,

לחצי השני של נקודת הבחירה שלי.

לפעמים לחטוא בדברים חמורים,

לפעמים סתם לקרוא ולשמוע דברים שהם רטוח חכמים נוחה מהם,

תלוי מה היה מצבי לפני ההתחזקות.

הדחף הזה ענק וכמעט בלתי ניתן לריסון.

מה הגיון,

הלו מצוה גוררת מצןה...

בגדול כן הנפילה באה אחרי הרקבה מצוות קטנות,

ועדיין,

היא יכולה לגרור אחריה עבירות נוספות.

מעצבן אותי שאני יכולה לר לפול, מרגישה בחירה,

אבל ממש רוצה לשחרר לעצמי...

זה מערער.

ו

2. זה ממש עושה להתגעגע לימים הייתי המסגרת חינוכית,

ולא כמו היום,

בחירה ובחירה בחרה כל היום,

והכל תלוי בי - גם יצירת האוירה בבית וגם איזה גירויים יהיו בו -

לפעמים בא לי מערכת שתדחף אותי למטה

תשובה

שלום

מחילה, רק כעת השאלה הועברה אליי.

גם כשאנחנו מתקדמים, היצר הרע לא פוסק מאיתנו (חוץ מבמדרגות עליונות ביותר), ולפעמים אף להפך - דווקא בגלל שאנחנו עולים ומתקדמים, היצר הרע מתחזק הרבה יותר, וזה התפקיד שלנו להתמודד איתו, והשכר שלנו הוא לפי הקושי בהתמודדות.

וכך כותב הרב קוק באורות התשובה (יד, יט): " אפילו אם רואה אדם, שעם מה שנתעורר בלבו להחזיק בדרך ישרה ולהתגבר יותר בעבודת השי"ת, מתגבר בו היצר הרע יותר ומפילו לתאוות ושפלות, מכל מקום לא יתחרט כלל על התגברותו ויוסיף גבורה על גבורתו, ועל המכשולים שאירעו לו בדרך עילויו ישוב בתשובה, וידע שכל זה כלול בכלל טעה בדבר מצווה דפטור מחטאת. ולא יירא כלל כי אם יראה קדושה ותשובה יקח מכל דבר."

על כן אל תתייראי משום נטייה או נפילה. את מתאמצת, וגם אם חלילה לא מצליחה, את מתרוממת אחרי זה וממשיכה ללכת במסילה העולה בית-אל.

בע"ה את זוכה ותזכי למעלות גדולות וחשובות.

כל טוב