התחזקות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/18 15:33 ט בחשון התשעט

שאלה

הרב בוקר טוב יש לי שאלה קצת מורכבת אני בן 32 חי עם בת זוג שלי שהיא לא יהודייה יש לנו שלושה ילדים אני באתי ממשפחה חילונית וחזרתי בתשובה בילדותי בגיל 15 עד 18 ההיתי בישיבה חרדית לאחר מכן יצאתי ירדתי ושמרתי שבת רק ההיתי חילוני מסורתי.

כיום אני כל פעם מתחזק ונופל שבת אחת אני שומר שבת אחת לא שומר התחלתי תקופה להתפלל ואז הפסקתי פשוט הנשמה שלא רוצה לחזור בתשובה שלמה אבל משהו עוצר בעדי אני אומר לעצמי: ״למה להתחזק מה אני שקרן?! אני חיי חיים של חטא גדול אני חי עם גויה זה טובל ושרץ בידו״ אז אני פשוט נופל בחזרה למטה ומחלל שבת ולא הולך בדרך השם. הרב אני לא אשקר ואומר שבת הזוג שלי מאוד רוצה להתגייר ואף עברה את התהליך לפני שהכרנו והגיע עד הבית דין ופשוט הרגישה לא מוכנה אז היא לא הלכה ומאז זה עומד ואני יגיד לרב יותר מזה היא זאת שלוחצת עליי לשמור שבת והיא שומרת איתי כמובן היא מאמינה בלב שלם בשם והיא כל כך רוצה לחזור בתשובה אבל תהליך הגיור עוצר בעדה, זה פשוט בלתי אפשרי מבחינתינו להתחיל תהליך גיור בשנית יש לנו 3 ילדים אין לנו איפה לשים אותם המצב הכלכלי שלנו לא הכי טוב ואנחנו חייבים לעבוד שעות נוספות זאת אומרת אני חייב לעבוד שעות נוספות גם היא עובדת בשביל לחיות אין לנו מי שיעזור לנו מהמשפחות לכן תהליך הגיור המלא למשך שנה זה בלתי אפשרי ואני פשוט בוכה יום ולילה על המצב הזה אני לא יודע מה לעשות אני מבקש מהרב בבקשה תעזור לי לפתור את הבעיה הזאת ושאני והיא נלך בדרך השם ונוליך את ילדינו בדרך הזאת... תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום וברכה

שאלתך.מאד מורכבת. נראה שאם הבית יתחיל לשמור שבת כשרות ופרשת שבוע בצורה מסודרת והילדים יכנסו לחינוך דתי. לאחר שכבר תהיו רגילים אתה אשתך וילדך הליך הגיור יהיה מאד קל ואם תגיעו מוכנים הלימוד יהיה קצר מאד.

הרבה ברכה וכוח אמונה

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן