התחזקות בתורה ובמצוות

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 08/01/20 20:33 יא בטבת התשפ

שאלה

בס"ד

שלום וברכה כבוד הרב,

אני לומד בבית ספר חילוני במרכז הארץ והייתי רוצה לקבל עצה להתחזקות בתורה ובמצוות.

כרגע, אני מתפלל 3 תפילות ביום, מנחה וערבית במניין, שחרית ביחיד. שומר שבת וכשרות, לומד תורה: הדף היומי ע"י שמיעת שיעור ב'פורטל הדף היומי', שמו"ת, קטע מספר הזוהר בכל יום, פרק תהלים יומי, הלכות מהספר 'הלכה ברורה'. כרגע אני מנסה לשמור על קדושת העיניים ולכבד את הוריי יותר. איך אוכל להתחזק יותר ולהתקרב לה'?

תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה,

מחמם את הלב לראות ילד יהודי בגילך שמה שמעניין אותו זה איך להתקרב עוד יותר לקב"ה. שמחתי גם לקרוא את ההרגלים המצוינים שאימצת לעצמך.

אינני מכירך כמובן, ולכן הדברים שאכתוב בהמשך הם כלליים יותר.

לימדנו הנשר הגדול, הרמב"ם, שטבע האדם להימשך אחר החברה והסביבה. בתיאום עם הוריך, תוך הגברת הכבוד אליהם כמובן, הייתי שואף במקומך לעבור לבית ספר תורני יותר, עם חברה שומרת מצוות, שבה יקל עליך להתחזק יותר ביראת שמיים ולעלות מעלה מעלה. בנוסף- ללכת לשיעורי תורה בערב, ולא רק ללמוד לבד. כאמור, האדם צריך חברה תואמת כדי להתגדל ביראת שמיים.

שוב, שמחתי מאוד על שאלתך

ה' עמך גיבור החיל