התחזקות בדת

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 23/07/19 23:16 כ בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני חייל ובזמן האחרון אני התחזקתי מאוד בדת 3 תפילות ביום לבישת ציצית שמירת שבת ועוד.

הרבה אנשים חושבים שקרה לי משהו ונעשתי שקט אני לא יודע מה לעשות אני רוצה להתקרב לבורא עולם האם קרה לי משהו מה לעשות.

בתודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך.

אשריך שאתה נכנס לפני ולפנים אל הקודש לחיבוב התורה והמצוות ושמירתן ביתר שאת.

אם אנשים אומרים לך שחל בך שינוי כנראה השינוי ניכר והרי אתה עצמך יודע כי אכן חל בך שינוי.

השאלה היא האם מלבד ההתחזקות ישנו שינוי נוסף אפשר שהוא חיובי ואפשר שהוא שלילי.

אם רואים למשל שהיית קודם לכן בעל התנהגות מסויימת ועכשיו כשאתה בן תורה אתה מתנהג למופת אדרבה סימן שדברי אמת נכרים והם יאמרו אשריך שהתחזקת.

ואם כך היה שמח אבל אל תתגאה אלא תשמח ותודה לקדוש ברוך הוא שהנחה אותך בדרך היושר ובמעגלי צדק.

ואם אומרים שחל בך שינוי לרעה בדוק למה הם מתכוונים.

כי אם למשל נהיית סגפן ואינך מדבר עם קרוביך מאז שחזרת והתקרבת כי אז יש ממש בדבריהם ולא ראוי שתתרחק אלא אדרבה שמור על קשר עמם ואל תהי מהמתמיהים.

כי חלילה הקרבה שלך לתורה עלולה לגרום להם לריחוק.

נכון שיש לך מרחב מחיה עצמאי ותורני אבל אל תבדל מהם ואל תנתק קשרים.

והנני מאמין ומקווה שאתה בדרך הישר עלה והצלח חזק וברוך.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן