התחזקות בעקבות "השגחה פרטית": איך עושים את זה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/11/19 18:05 יח בחשון התשפ

שאלה

שלום רב, שמי טל אני בן 14

אני כרגע נמצא באסטוניה וקרה לי מעשה.

איבדתי דבר ערך וכעבור כשעה וחצי חיפושים נמצא הדבר ובנוסף לא איחרתי לטיסתי

בעקבות זה החלטתי להאמין שיש מישהו שם מלמעלה שעוזר לי

ובעקבות מעשה זה אני מעוניין להתחזק

שאלתי היא איך מתחזקים, מה צריך לעשות?

תודה.

תשובה

שלום לך טל!

מה שאתה מספר הוא באמת סיפור מדהים! הוא מדהים לא בגלל המסקנה בהכרח אלא בגלל נקודת המוצא. מה זאת אומרת?

קל מאוד כשדברים הולכים כמו שאנחנו רוצים, או קורה משהו בלתי ייאמן. זה מדהים ומהמם אותנו וזורק אותנו למקום שבאמת יכול לחוש באמונה בבורא. העניין הוא שהאמונה שלנו נמצאת שם עוד קודם דרך הדברים הקטנים מלכתחילה. לא תמיד הדברים מסתדרים כמו שאנחנו רוצים. לא תמיד הסוף הוא סוף טוב כמו שאתה מתאר בסיפור שלך, ובכל זאת מאמינים. אנחנו מאמינים לא בגלל התוצאה אלא בגלל הידיעה שהקב"ה נמצא איתנו מהתחלה ומסובב את הדברים. גם כשקורה משהו שהוא לא מה שרצינו יש לנו בהחלט את האמונה שזה לטובתנו.

אז דבר ראשון, זה באמת הצעד של ההתחזקות וההבנה שיש שם מישהו למעלה לא רק כשטוב אלא גם כשמאתגר.

זה נשמע נורא קל אבל נדמה לי שכולנו, כל המאמינים והמתחזקים, מתקשים בו יום יום, למרות ששם בדיוק מונחת האמונה.

דבר שני, מתייעצים - שזה מה שאתה עושה בפניה הזו, אבל אני רוצה להכווין למקום יותר עמוק של עצה. לבן אדם יש את האופי שלו ואת הדרך שלו בעולם.

יש אנשים שהם בעלי חשיבה לוגית מסודרת, ויש אנשים שהם אומנים. כמו נטיות הנפש שלהם הכלליות כן גם הנטיות לגבי תהליך ההתחזקות.

לכן, כדאי לבקש ממישהו שמכיר אותך לעזור לך לבנות את הסדר של ההתחזקות שלך בצורה מתונה אך מחזקת. דברים עמוקים לא קורים בן רגע אלא לאחר תהליך מסודר ומובנה.

ייתכן ואתה יכול לעשות את זה לבד, ואם כן מעולה. ועדיין, קל יותר כשיש סביבך קהילה עם עניין משותף. אתה יכול למשל לחפש בסביבה שלך ארגון נוער או תנועת נוער שבה תוכל להשתלב. אם תרצה תוכל לכתוב לנו באיזה אזור אתה גר וננסה לכוון אותך.

דבר שלישי, מתמידים. גם כשקשה.

מפה ואילך יש עוד כמה צעדים, ואם תרצה בשמחה נרחיב עליהם בתשובה אחרת.

מקווה שהדברים עזרו ונתנו כיוון.

נתנאל