התורה ושלושת האבות.

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 17/05/20 12:21 כג באייר התשפ

שאלה

שלום רציתי לשאול כמה שאלות שהטרידו אותי בזמן האחרון,

ראיתי שהמוסלמים אומרים ששלושת האבות- אברהם יצחק ויעקוב היו מוסלמים, למה הם טוענים את זה אם הם היו יהודים?

בזמן האחרון ראיתי גם יהודים ורבנים (שלא גרים בישראל) שמפרסמים שמוחמד הנביא של האיסלאם מוזכר בתורה ושיש פסוקים שמדברים עליו וגם המוסלמים אומרים את זה.

האם יש פסוקים שמדברים עליו בתורה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

1. אני לא ממש מבין מה זה אומר ש"אברהם יצחק ויעקב היו מוסלמים". בזמן האבות הקדושים האיסלאם עוד לא קם על במת ההיסטוריה, ולמען האמת גם ההגדרה 'יהודים' עוד לא הומצאה.

הדבר החשוב והמרכזי: אברהם יצחק ויעקב האמינו באל אחד, בבורא העולם. וזה בניגוד מוחלט לשאר העולם העתיק שהאמין בקיומם של אלילים רבים בשמיים ובארץ. זה מה שחשוב.

2. אני לא מכיר תופעה כזאת, אשמח שתשאלי שאלה בהמשך ותביאי קישורים או מקורות ונתמודד איתם.

ברכה והצלחה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן