התאבדות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/02/20 11:41 כו בשבט התשפ

שאלה

שלום רב

לצערי אתמול לאחרונה על אדם ששלח יד בנפשו ובעברי שמעתי והכרתי אנשים שהתאבדו

מה קורה לנפש ולעולם הבא של יהודי ששלח יד בנפשו?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

דינו של המתאבד הוא כדין רוצח אדם. לגבי השאלה מה קורה אין לנו תשובה ברורה, אבל התורה וחז"ל מאד החמירו ברוצח וכן במתאבד. ברור שזה אחד הדברים הקשים ביהדות שהיא שוללת כל רציחה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן