התאבדות מדיכאון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/01/19 15:31 ח בשבט התשעט

שאלה

מה אומרת ההלכה לגבי מקרה מהסוג הבא?

אנונימי שחווה דיכאון ,בעיות כאלו אחרות, משברים למעלה משש שנים ובוחר להתאבד לאחר שניסה כמעט כל דבר ובסופו של דבר התאבד לצורך העניין בתלייה אני מעוניין לדעת מה ההלכה טוענת כלפי דבר כזה ומה קורה לאחר מכן.

תשובה

שלום יקירי

אדם שנוטל את נפשו, מפסיד שני עולמות. הזה והבא. ועובר על איסור הלכתי מהחמורים שישנם.

לפיכך, חכם וישר יהיה, להניח לזה, ולהתחיל מחדש טיפול מסודר שיסייע לצאת מהכאב והמבוכה ולסדר את החיים כך שיאירו וימשיכו. ובזה ירוויח שני עולמות.

אם אתה חש רצון לשלוח יד בנפשך, אני מציע ומבקש ממך לפנות לעזרה היום אצל המטפל הקבוע או אצל הפסיכולוג של הקופה. לא תצטער על כך בסופו של דבר.

בכל עת אם אתה מרגיש על הסף, אל תעשה טעות שאין ממנה חזרה. ואם יש צורך חיוני בעיניך, אתה יכול להתקשר גם עימי.

ובחרת בחיים