השתתפות בחתונה של גויים ב'שלושת השבועות'

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/07/19 12:31 ז בתמוז התשעט

שאלה

שלום לרב.

הוזמננו לחתונת בת השכנים מהכפר לידנו.

הם מוסלמים, ואנו בקשרי ידידות קרוב ל20 שנה ומוזמנים לחתונות שלהם.(והם מוזמנים לארועים אצלנו..).

וכמו תמיד ..אנו מפגינים נוכחות של כשעה שעתיים) וטועמים מהתקרובת של עוגיות וכד' כשר הנפתח משקיות סגורות ..ומוגש על חד פעמי.

האם יש היתר להשתתפות בארוע שכזה ,היות ויצא הפעם בשלטשת השבועות..

מחכה לתשובת הרב.. תודה גיל.

אציין שזאת שאלה גם בשם משתתפים נוספים מהמיגזר שלנו שהוזמנו לחתונה.

תשובה

שלום וברכה

לשאלה זו שני שלבים:

עקרונית, אנחנו אבלים בימי בין המצרים. על כן, אנחנו לא משתתפים בחתונות, ללא קשר לשאלת זהות המתחתנים. אנחנו באבל, גם אם הם לא באבל.

ברם, אם יש שיקול חיוני להיות שותף בחתונה זו, מצד דרכי שלום ומניעת איבה וכדו׳ - אפשר ללכת לזמן מה. את ההערכה עד כמה זה חיוני - רק אתם יכולים לקבל.

כל טוב ויישר כוח