השמות השונים של השם

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 13/10/20 17:45 כה בתשרי התשפא

שאלה

איך אני יכול לדעת ש-אלוהים, הויה, אדוני.. הם באמת שמות שונים של אותו האל ? ואולי מדובר פה באלים שונים ?

תשובה

שלום וברכה,

מי שלימד אותנו שיש שמות שונים להקב"ה, הוא לימד אותנו שה' הוא אחד ויחיד ואין עוד מלבדו, ואסר עלינו להאמין באלוהים אחרים.

ולכן אנחנו כאנשים מאמינים בני מאמינים, שזכינו שדברי התורה ודברי חז"ל מלווים אותנו כבר אלפי שנים, ברור לנו שכל השמות שאזכרת, הם בסה"כ גילויים של הקב"ה בעולם, ולא ח"ו מבטאים שיש כמה אלוהים.

ברכה והצלחה