השם אוהב אותי?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/10/19 20:01 יז בתשרי התשפ

שאלה

היי

אני מעדיף שישאר אנונימי , יש לי כמה שאלות בשבילך, האם אבא שבשמיים אוהב אותי, אני בזמן האחרון התחזקתי מאוד באמונה, מניח תפילין כל יום כבר חודשיים והולך המון לבתי כנסת, אבל יש לי משהו שאני לא מתגאה בו, אני מאונן כמו רוב בני הנוער בגילי, ואני מפחד שאבא שבשמיים לא אוהב אותי אני מנסה לשלוט בעצמי אבל זה עדיין קורה לי ואני יודע שאסור ושאני חוטא אבל אני מנסה לשלוט ביצר,

תוכל לעזור לי בבקשה עם ההתמודדות ביצר??

והאם אבא אוהב אותי באמת כם שאני עושה טעויות וחוטא לפניו כי אני באמת אוהב אותי ומאמין בו ??

בבקשה תעני לי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום צדיק.

אתה אמנם עדיין לא אבא, אבל תתאר לעצמך אבא, שמכל מיני סיבות הבן שלו היה מאוד רחוק ממנו, ואז הבן התקרב הרבה, אבל עדיין לא בצורה מושלמת. יש ספק עד כמה האבא שמח בו אוהב אותו (וגם אהב אותו כשהיה רחוק)?

אתה התקדמת והתקרבת לאביך שבשמים כל כך הרבה. יש לך ספק ע כמה הוא אוהב אותך ושמח בך. אתה עוד לא מושלם? יש לך התמודדויות ונפילות? בסדר. בעזרת ה' גם בתחום זה תתקדם. אבל זה לא סותר את האהבה הגדולה והשמחה העצומה שיש לקב"ה בך.

בנוסף, אפילו בתחום שבו קשה לך - עצם זה שאתה כל כך רוצה להתקדם, ואתה כל כך מתאמץ, וכל כך כואב לך על הנפילות, מעיד עד כמה אתה קרוב לה'.

למה כתבתי בהתחלה שאתה צדיק?

כי מי שרוצה להתקדם, ומי שלא רוצה בנפילות שלו, הוא בעל תשובה, ונחשב לצדיק.

לגבי ההתמודדות בפועל -

כדי להתקדם בתחום צריך להשקיע הן ב'סור מרע' (התרחקות ממה שיכול להפיל) והן ב'עשה טוב' (התרוממות רוחנית והתקדשות ועוד).

אני ממליץ מאוד לקרוא את שתי התשובות הבאות

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%96%D7%A8%D7%A2-%D7%9C%D7%91%D7%98%D7%9C%D7%94-385/

https://g.kipa.co.il/940456/l/

בנוסף לספרים שמופיעים בתשובות הללו, ישנם עוד ספרים חשובים, כמו הספר של הרב אלי שיינפלד 'היצר, הלב והאדם' ועוד ספרים אחרים, וכעת יצא לאור ספרו של הרב דוד ג'יאמי מישיבת הר המור 'קדשנו בתורתך' (https://www.your-books.shop/product-page/%D7%A7%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%95-%D7%91%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%AA%D7%9A).

בהצלחה רבה (ואם יש עוד שאלות, בשמחה)

ותמיד תמיד תזכור שאתה בן יקר ואהוב לה', יהלום בכתר שלו.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן