השכרת דירה מרוהטת עם מיטה זוגית לאדם שאינו דתי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/10/20 23:22 ז בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם מותר להשכיר דירה מרוהטת עם מיטה זוגית לזוג שאינו שומר תורה ומצוות או שיש בזה משום לפני עוור או מסייע לדבר עבירה?

ראיתי שרבנים מתירים להשכיר דירה ריקה משום שבגוף הבית לא נעשית העבירה ומשום שיש לבית גם שימושים אחרים.

שאלתי היא בגלל המיטה הזוגית שבימי האיסור אולי זה נקרא שהעבירה נעשית בגוף המיטה וכמו כן מיטה זוגית מיועדת שישנו עליה תמיד.

בתודה מראש, דוד

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אין לפני עוור משום שזה לא בתרי עברי דנהרא שהרי יכול לרכוש מיד אחרת, ומסייע הוא רק בשעת מעשה האיסור.

לפיכך מותר.

אך ראוי להמנע.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן