השבתמאבידה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/01/20 12:47 י בטבת התשפ

שאלה

עברתי דירה . בסיום ההובלה נמצאה שקית ניילון ובתוכה כסף במהלך פירוק הארגזים . לא ניתן ליצור קשר עם המוביל . והשקית לא הייתה בדירה אליה עברתי לפני כן .

מה דינה של השקית עם הכסף ?

תשובה

שלום וברכה

אני לא בטוח שהבנתי את המציאות.

אם האפשרות היחידה שהכסף הגיע למקום הוא שהכסף נפל מהמוביל - אף שגם כאן אנחנו מניחים שהוא התייאש אולם עולה מההלכה שמידת חסידות להשיב את הכסף. זה דומה בהלכות השבת אבידה למי שרואה כסף שנופל מכיס חברו ויודע בעליל שזה ממנו.

ברם, אם ישנן אפשרויות שונות - הכסף הוא שלך, כי אנחנו מניחים שהבעלים התייאש ואין שום מידת חסידות לתת את זה למוביל, שהלוא אין בסיס שהכסף שייך דווקא לו.

כל טוב