השאיפה לזוגיות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/09/20 22:21 ו בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני תכף בת 18 ואני מאוד רוצה להתחתן מוקדם. אני כל היום חושבת על זה ומתפללת על זה. אני רוצה ילדים ולהקים בית. ואני יודעת שיש את הקטע של ביטחון והשתדלות אבל אין לי איך להשתדל. אני לא גרה בשכונה דתית והמשפחה הרחוקה שלי(בני דודים וכו) לא דתיים. אז ככה שאין מי שישדך לי. אני מרגישה שזה ממש משפיע עליי לרעה כי אני כל הזמן חושבת על זה ולא מרגישה שמחה כי אני מרגישה שמשהו חסר לי. אני מאוד רוצה למצוא את הזיווג הנכון שלי. בנוסף היה לי קשר עם בחור שלא רצה אותי לקשר מעבר ונפגעתי ואולי בגלל שאני לא רוצה להיפגע יותר ורוצה שיהיה מישהו שיתקן את מה שאני מרגישה אז אני רוצה להתחתן מוקדם. אשמח שתעזור לי איך קודם כל להשלים עם המצב ולא לחכות שאני אהיה מאושרת ושמחה רק שיהיה לי גבר וגם איך אני יכולה לקדם את זה? תודה רבה!!

תשובה

שלום

הרצון למצוא את האחד שלך, להקים משפחה ולהביא חיים לעולם הוא רצון נפלא וחשוב מאין כמוהו.

אבל גם רצונות חשובים מאין כמותם, לא טוב שהם יגרמו לאדם לחיות בציפייה לאיזשהו אושר עתידי שמאפיל ומנמיך את המציאות העכשווית שלו.

אפילו אם היית מוצאת את אותו אחד והייתה חתונה שאמורה להתקיים בעוד חודשיים, זה לא היה נכון שזה היה פוגע בשמחה שלך במציאות החיים הנוכחית שלך ובחשיבות שלהם.

הפסוק אומר 'בכל דרכיך דעהו'. ועליו אומרים חז"ל שזוהי פרשה קטנה שגופי תורה תלויין בה.

מסביר הרב קוק (בספר מוסר אביך ב,ב) "בכל דרכיך דעהו, צריך לבקש את הקב"ה בתוך הדרכים שהוא מתנהג בהם. כשהוא עוסק בתפלה אז יבקש את הקב"ה בהבנת עניני תפלתו וכונה רצויה באמונת הלב באותם הענינים של תפלתו. ולא יבקש את הידיעה בשעה ההיא בענינים אחרים, כי כיון שהוא עוסק בעבודה זו הקב"ה כביכול שורה מצדו בזו העבודה דוקא ובה ימצאנה ולא במקום אחר. וכשהוא עוסק בתורה ידע שימצא את הקב"ה בהיותו מעמיק ומעיין להבין דבר על בריו ולזכור ולשנן היטיב, ובזה הוא יודע אותו ית' בתורתו ולא באופן אחר, כי בשעה זו הוא מתגלה בעבודה זו. וכן בהיותו עסוק בגמ"ח להיטיב לחברו, אז יבקש את הקב"ה רק בהעמקת עצה איך להיטיב לו טובה גדולה הגונה וקימת. וכן בכל הדברים שעושה הרי באמת אין דבר בעולם שאינו לכבודו יתברך, על כן כל מה שעושה יהיה הכל דברי מצותו ורצונו, ויבקש בהם את שמו יתברך, כשישתדל בכל שכלו וכחותיו לעשות את מה שהוא עושה בתכלית השלמות בכל צדדי השלמות, ונמצא שהוא יודע את השם יתברך בכל הדרכים. והב' הוא ב' ה"בתוך", שבעצמותם של הדרכים הוא יודע את הקב"ה. על כן הוא פרשה קטנה, שאין הצווי בה גדלות והרחבה של חכמות ומחשבות, אדרבא צמצום בדבר זה שהוא עסוק לבדו, ומכל מקום כל גופי תורה תלויים בה. כי בזה יעשה הכל כשורה ומזה ימצא כבודו של הקב"ה בתכלית, ורמזו חז"ל בדבריהם: זמן תפלה לחוד וזמן תורה לחוד, והבן. כשאדם פועל איזה דבר של שלימות, בין במחשבה בין במעשה, צריך לשמח בחלקו ולא ירדוף אז אחר דבר אחר, כי כל העולם כולו מתקפל לפניו אז דוקא בפרט זה".

כלומר, המציאות הנוכחית שלך כמו שהיא, על כל מורכבויותיה וההתמודדויות שבה, היא המציאות שהקב"ה רוצה בה את עבודתך כעת.

אני חושב שחיזוק המבט הזה יכול מאוד לסייע, לא רק להשלים עם המצב, אלא ממש לשמוח בו. מבלי למעט מהשאיפה (שנכונה כל החיים) שהמציאות העתידית תהיה עוד יותר טובה ועוד יותר שלימה.

לגבי הקידום המעשי, אני חושב שצריך לנסות ליצור קשר עם נשים רלוונטיות. זו יכולה להיות רבנית בעיר מגורייך או מישהי שמלמדת במדרשה לבנות או אולי מורה או מחנכת מהתיכון (אם יש כאלה רלוונטיות), וכל מיני אנשים מהעבר, אפילו אם הם לא מכירים אותך עד הסוף, ואפילו מכרים של מכרים, ולבקש מהם סיוע ומחשבה עלייך. אף פעם אי אפשר לדעת מאיפה תצמח הישועה.

ולפני הכל ואחרי הכל כמובן להתפלל על זה. והקב"ה ישלח במהרה את הדרך ואת המציאה.

בהצלחה רבה וגמר חתימה טובה