הרהורי כפירה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/11/19 16:19 יב בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה אני מרגישה שיש לי כל מיני הרהורי כפירה ואני יודעת שזה מחשבות רעות ולא נכונות וזה נורא כואב לי שהן בכלל עולות לי במחשבה. למה זה קורה לי? איך אני יכולה להדיר אותן ממחשבותיי?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נראה שכדאי ללמוד ענייני אמונה בעומק. להתחיל ללמוד כוזרי מתחילתו ועד סוף מאמר ג'. שם בנויים עקרי יסודות אמונת ישראל וקדושתו. לאחר מכן מהר"ל, נצח ישראל, תפארת ישראל, ודרך החיים. כמו כן הקדמת הרמב"ם פירוש המשנה ופרק חלק. אם אדם לא לומד את הנושא בצורה מסודרת אלא מתוך שמועות ודרשות, ברור שמתעוררות שאלות באמונה. על כן התיקון צריך להיות בלימוד מעמיק ואפילו אם אפשר בחברותא.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן