הרהורים רעים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/12/19 10:59 כח בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

ידוע שמי שראה דברים לא טובים בעבר וחזר בתשובה ועכשיו שומר את העיניים יש לו הרהורים על כל מה שראה פעם.

עכשיו השאלה שלי היא

האם זה נקרא הרהורי עבירה למרות שהוא לא רוצה בהרהורים האלה בכלל אבל זה תוקף אותו ללא רצונו.

מה הדין לזה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש מושג הלכתי של 'אנוס' - דברים שקורים לאדם נגד רצונו. הדין ההלכתי של אנוס כזה הוא: אונס רחמנא פטריה

מי שהרהורים תוקפים אותו הוא 'אנוס' על ההרהורים הללו. צריך להשתדל לחשוב על דברים אחרים וממילא הרהורים אלו מסתלקים.